Termeni și condiții

 

1. Introducere

Societatea care administreaza site-ul https://www.trotinetist.ro, numit in continuare www.trotinetist.ro, este Foto Print Production S.R.L. din Romania, loc. Deparati, Trivalea Mosteni, Jud. Teleorman, denumită pe mai departe Trotinetist. Societatea noastră este înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J34/245/2017 și are codul unic de înregistrare 37474984. Intregul continut al site-ului www.trotinetist.ro incluzand elemente de design si grafica web, imagini, este proprietatea Trotinetist si este protejat conform legii drepturilor de autor. Folosirea fara acordul scris al proprietarului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

2. Obiectiv

Trotinetist a creat site-ul www.Trotinetist.ro pentru a-si informa toti clientii privitor la produsele oferite de catre aceasta.  Utilizarea site-ului de catre dumneavoastra este conditionata de catre respectarea conditiilor generale de acces si utilizare detaliate mai jos pe parcursul acestei pagini, precum si de asamblul legilor aplicabile si in vigoare. Atunci cand accesati, vizitati sau utilizati site-ul www.Trotinetist.ro, acceptati in mod implicit si neconditionat acesti termeni si aceste conditii.

De aceea va rugam sa cititi cu atentie aceste informatii.

 

3. Limitarea raspunderii pentru produse si servicii

Aceste pagini constituie o prezentare generala a gamei de produse Trotinetist distribuite in Romania si nu atrag responsabilitatea societatii.

Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care vin de la producatori, si de asemenea, in limita stocului disponibil. Facem eforturi pentru a ne asigura de acurateltea informatiilor prezentate pe site dar nu ne asumam raspunderea pentru posibile erori. Trotinetist nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

Imaginile publicate pe site au titlu de prezentare, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). Trotinetist si furnizorii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Descrierile produselor prezentate in site-ul www.Trotinetist.ro, sunt puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarui producator.

Orice reclamatie privind starea produselor va fi adusa la cunostinta Trotinetist in maximum 24 de ore de la receptionarea lor, urmand ca aceasta sa fie solutionata pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza municipiului Bucuresti. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce comanda unul sau mai multe dintre produsele noastre.

 

4. Limitarea raspunderii pentru preturi

Preturile nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care acest lucru este specificat in mod expres. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma. Mentionam ca nu exista o limita de pret minima a comenzii.

De asemenea, Trotinetist isi rezerva drepul de a schimba preturile de vanzare ale produselor prezentate. Societatea noastra este neplătitoare de TVA.

 

5. Conditii de utilizare a Site-ului

Trotinetist acorda permisiunea uitilizarii site-ului www.Trotinetist.ro in urmatoarele conditii:

    - Utilizatorul se obliga sa foloseasca informatiile de pe site-ul www.Trotinetist.ro doar in interes personal, fara a avea dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a-l reproduce partial sau integral, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Trotinetist fara acordul scris al acesteia.

    - Este interzis sa folositi site-ul www.Trotinetist.ro pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenintator, fals, inselator, abuziv, de hartuire, licentios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt fel de material care poate constitui sau incuraja un comportament ce va putea da nastere unei infractiuni, sau ar putea conduce la raspundere civila, sau ar incalca in alt mod legea.

 

6. Protejarea informatiilor personale

Informatiile furnizate catre Trotinetist sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse respective efectuarea comenzilor si emiterea facturilor conform legilor in vigoare.

Trotinetist nu incurajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

Trotinetist isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii, si de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.  

 

7. Modalitati de comanda a produselor

 

   * Online prin plasarea unei comenzi pe www.Trotinetist.ro

   * Prin email la adresa: info@trotinetist.ro

    * Telefonic la numarul 0727290064

Indiferent de modul de transmitere a comenzii (prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul sau a primirii acesteia in momentul livrarii de catre curier a produsului. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii telefonic sau prin email, discutiile telefonice, prin e-mail sau prin orice alte metode, cu personalul Trotinetist sau cu companiile furnizoare de servicii ale Trotinetist, nu constituie acceptari ferme ale comenzii, si, deci nu semnifica incheierea contractului la distanta. 

 

8. Modalitati de plata:

a) Plata online cu cardul prin ING Bank

Plata online cu cardul bacar este operată de ING Bank. Acest tip de plată se operează și confirmă imediat, comanda dvs. urmând să fie expediată în cel mai scurt timp posibil.

b) Plata Ramburs

Plata ramburs se va face in cazul in care doriti sa achitati produsele cu numerar in momentul in care va sunt livrate de catre operatorul serviciului de curierat rapid. In cazul platii ramburs trebuie sa specificati daca adresa de livrare este aceeasi cu adresa de facturare. Daca aceasta este diferita va rugam sa nu uitati sa specificati adresa de livrare la optiunea de finalizare a comenzii.

 

9. Livrarea produselor

Livrarea se face prin curier rapid iar coletul va ajunge la adresa specificata de dumneavoastra de regula in termen de 48 de ore (maxim 72 de ore) lucratoare. Atentie! Din cauza programului firmei de curierat, sambata si duminica nu se fac expedieri iar livrarile se fac doar in zilele lucratoare si in intervalul orar 10 - 17. Costul transportului și comisionul pentru plata ramburs dacă este cazul sunt suportate de catre client.

 

10. Garantii produse

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, cu exceptia consumabilelor, beneficiaza de conditii de garantie conforme legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile associate acestora precum si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre Trotinetist. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa info@trotinetist.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare. In situatia constatarii unei defectiuni, contactati perosnalul Trotinetist.

Condiții generale de acordare a garanției: Pentru a beneficia de garanție este necesară păstrarea documentului care să facă dovada achiziționării produsului de la societatea noastră, respectiv bonul fiscal și/sau factura fiscală primit/ă la cumpărare, precum și certificatul și/sau talonul de garanție oferit la achiziționarea produsului datat si stampilat de catre reprezentantul magazinului de unde a fost achizitionat. Garanția comercială oferită este de 1 an. Eventualele reclamații/sesizări privind deficiențele produsului le veți adresa magazinului de unde ați achiziționat produsul cu prezentarea talonului/certificatului de garanție în original împreună cu bonul fiscal și/sau factura fiscală. Produsul reclamat trebuie să conțină toate elementele necesare identificării, înscrise pe factură, bonul fiscal, etichetă, ambalaj sau marcate pe acesta. În cazul constatării lipsei de conformitate a produsului, consumatorul are dreptul de a solicita, ca măsură reparatorie, înlocuirea produsului cu unul identic atunci când remedierea/repararea acestuia nu este posibilă, iar dacă nici înlocuirea nu mai este posibilă se va restitui contravaloarea produsului achitată la achiziționarea acestuia, cu ecepția în care solicitările sunt imposibile sau disproporționate în raport cu starea de fapt a produsului. Măsura reparatorie poate fi stabilită prin negocierea între vânzător și cumpărător. Termenul de garanție al produsului începe să curgă de la vânzării acestuia și se prelungește cu termenul scurs de la data la care consumatorul a adus produs pentru reparare/remediere a defectelor/deficiențelor și până la repunerea în starea anterioară sau înlocuirea acestuia. Adresa centrului de service este specificata în website-ul www.Trotinetist.ro, in sectiunea “Termeni si conditii”. Prin garanția comercială oferită nu sunt afectate drepturile consumatorului conferite de legislația în vigoare, respectiv Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate și OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Garantia se acorda numai pentru defectiuni de productie sau material si nu acopera daune provocate de folosirea necorespunzatoare, cum ar fi transportarea obiectelor neconventionale, neglijenta in manipulare, accidente, contactul cu suprafete abrazive sau cu obiecte taioase şi/sau ascutite, solventi, acizi, uzura normala sau daune provocate prin transport, inclusiv cele datorate de manipunarea serviciilor de transport aerian. Garantia oferita se limiteaza la valoarea produsului. Trotinetist este exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespunzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, au suferit imersii in lichide, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara pentru folosire. Pentru a beneficia de garantie, clientul va trebui: i) sa se prezinte, cu produsul in cauza, la centurl de service; ii) sa prezinte acele documente care atestă plata produsului sau certificatul de garantie (în original și complet întocmit); iii) sa completeze un proces verbal de insotire reclamatie tip, pentru produsele la care se reclama lipsa de conformitate. In lipsa acestora, reclamatia nu va putea fi considerata valida si nu va fi analizata.

 

11. Exonerare de obligatii privind garantia

Garanția se pierde pentru: deteriorari asupra materialului (zgarieturi, taieturi), rezultate din utilizarea obisnuita a produsului; incarcarea excedentara a bagajului, peste greutatea permisa de catre producator; utilizare/  manipulare/depozitare/păstrare necorespunzătoare, în condiții impropii; schimbarea destinației de utilizare/folosire a produsului; suprasolicitarea și nerespectarea instrucțiunilor de întreținere/utilizare; intervenții neautorizate de reparare/ modificare/schimbarea caracteristicelor originale produsului; expunerea la intemperii, deteriorări cauzate de diverse accidente, de acțiunea agenților mecanici, termici, chimici etc. ca urmare a neglijenței/neatenției utilizatorilor; nerespectarea instrucțiunilor de folosire/întreținere; neprezentarea, în momentul solicitării reparației, a bonului fiscal și/sau facturii fiscale însoțit/ă de certificatul de garanție. Pentru acordarea garanției este necesară respectarea instrucțiunilor privind modul de întreținere/utilizare a produselor oferite la achiziționarea acestora.

Trotinetist este exonerat de obligatii daca defectarea s-a produs din cauza nerespectarii de catre consumator a instructiunilor de instalare, punere in functiune, utilizare, intretinere, manipulare, transport si depozitare, cuprinse in documentatia care insoteste produsul.

Asadar, garantia nu acopera nici unul din cazurile de mai jos:

- Folosirea altor consumabile sau accesorii decat cele indicate de Trotinetist in documentatia care insoteste produsul;
- Deteriorarea produsului ca rezultat al utilizarii inadecvate, inclusiv: tratamente care duc la deteriorari sau modificari fizice estetice sau de suprafata; neinstalarea sau neutilizarea produsului in scopul normal al acestuia; neintretinerea produsului conform instructiunilor; reparatiei sau incercarii de reparatie a echipamentelor de catre persoane care nu sunt autorizate de Trotinetist; neglijentei in utilizare; accidentelor, incendiilor, lichidelor, produselor chimice, altor substante, inundatiilor, vibratiilor, caldurii in exces, prafului, ventilatiei inadecvate, caderilor de tensiune, tensiunii de alimentare incorecta, radiatiilor, descarcarilor electrostatice, inclusiv trasnete, alte forte si socuri mecanice externe. deteriorarii chip-urilor (ciobite, zgariate, rupte); utilizarea cernelurilor necorespunzatoare fiecarui produs in parte 

 

12. Dreptul de returnare a produselor

Clientul are dreptul sa renunte la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului, notificand in scris Trotinetist si returnand in acest termen produsul cumparat, cu toate accesoriile si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. Clientul va suporta cheltuielile de expediere conform legilor romanesti.

Returnarea se poate face doar pentru produsele noi, care nu au fost instalate (montate) și nu au suferit nici un fel de modificari.

Adresa de returnare impreuna cu instructiunile de returnare vor fi notificate in raspunsul al cererea de returnare.

Returnați produsul fie prezentându-vă personal la adresa de returnare de luni până vineri între orele 9-18, fie prin curier, expedierea coletului urmând să se facă pe cheltuiala dvs. și fără a solicita plata ramburs. Vă rugăm includeți în colet (sau aduceți cu dvs.) factura care atestă achiziția produsului și o copie a cărții de identitate a cumpărătorului, pe care notați "Solicit returnarea produselor din fct. nr. ...." precum și nr. dvs. de cont în format IBAN (contul în care urmează să vă fie restituită contravaloarea comenzii).

Contravaloarea produselor va fi restituita integral, fara insa a calcula eventualele comisioane ce ar putea decurge din tranzactii bancare. Timpul estimat pentru returnarea contravalorii produselor este de 14 de zile, insa in cele mai multe cazuri, aceasta tranzactie se poate reduce la doar cateva zile.

ATENTIE! Nu primim coletele pentru schimb de produse sau retur a caror plata de transport nu a fost efectuata de expeditor! Nu primim colete cu ramburs! Clientul este responsabil pentru deteriorarea sau pierderea produsului in urma transportului de schimb sau returnare de produse catre Trotinetist.

13. Prelucrarea datelor cu carcter personal.

13.1. Aceasta sectiune specifica conditiile in care sunt prelucrate datele cu caracter personal.

13.2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Trotinetist are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

13.3. Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

13.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Trotinetist, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 13.3.

13.5. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

13.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa info@trotinetist.ro, va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

13.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa info@trotinetist.ro, va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

13.7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

13.7.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

13.7.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

13.8. De asemenea, Trotinetist poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 16.3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.

13.9. Prin completarea in formularul de comanda pe Site a datelor personale, inclusiv CNP, in scopul activitatii de creditare, Cumparatorul isi exprima expres consimtamantul ca persoanele juridice cu care Trotinetist a incheiat parteneriate in vederea activitatilor de marketing sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul indeplinirii activitatilor de marketing.

13.10. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Back to top